Omnia – OVN PÅ KOMFYREN

Omnia® er en bærbar ovn uten egen varmekilde. Plasser den på en komfyr eller på en annen varmekilde, så har du en ovn. Alt du kan varme, bake og lage i en fast ovn, kan du også gjøre i Omnia. En populær løsning som gir mulighet til varme frokost rundstykker og et mer variert kosthold uten fast stekeovn.

Omnia-ovnen har lenge vært en populær fritidsovn. Du finner den i flere hundre tusen campingvogner, bobiler og fritidsbåter. I hytter, ved taktelt og på eventyr i naturen. De fleste setter pris på muligheten til enkel tilberedning av ferskt brød og variert mat.

  • Omnia kan brukes på alle varmekilder unntatt induksjon.
  • Bak brød og lag ovns mat direkte på gass komfyren, spritkjøkkenet, el platen eller glasskeramikk platen
  • Perfekt for båten, campingvognen, bobilen, teltet eller hytta
  • Omnia er en gjennomprøvd konstruksjon med tre deler som til sammen gir over- og undervarme

VELPRØVD OG POPULÆR

Konstruksjonen består av tre deler som sammen gir både over- og undervarme.

Formen er spesialdesignet: rund med hull i midten. Den står på et skålformet, rustfritt understell som også har et hull i midten. Skålformen fører varm luft fra varmekilden langs undersiden av Omnia-formen og gir undervarme. Hullet i understellet og formen gjør at varmen går opp gjennom konstruksjonen, treffer lokket og gir overvarme. Lokket har ventilasjonshull.

Lokket har ventilasjonshull.

OPPSKRIFTER

Med Omnia steker du direkte på komfyrvarmen. Alt du kan varme, bake og koke i en fast ovn, kan du også gjøre i Omnia. Tenk på den som vanlig ovn.

Du trenger ikke spesielle oppskrifter til Omnia. Bruk dine egne favorittoppskrifter, eller prøv noen av oppskriftene her på denne siden. Fire oppskrifter er inkludert i pakken.

Alle gratenger blir bra i Omnia. Mange synes til og med at potetgratengen blir bedre i Omnia enn i den faste ovnen. Gjelder også ferdig grateng. Mange mennesker setter pris på å varme bake-off brød, type mini-baguetter og croissanter til frokost. Med Omnia Ovnsrist er akkurat det enklere og mer praktisk.

TIPS

Omniaformen skal alltid smøres godt samt drysses med strøkavring ved baking. Stek på svak varme og forvent omtrent samme tillagningstid som i en fast ovn. Husk at effekten og dermed varmen varierer mellom forskjellige ovner. Hvis du ikke har brukt Omnia før, test gjerne med en enkel oppskrift, for eksempel en ferdig sukkerbrødmiks, for å bli kjent med varmen på komfyren din.

Fyll Omniaformen bare halvveis når du baker brød, kaker og annet. Mat som ikke hever seg, kan fylles litt mer, men aldri mer enn til 2,5 cm fra toppen. Hvis Omniaformen er for full, kan bunnen bli brent før den øverste delen er ferdig.